Slider

Kirjasarja

Vilskettä Vesillä on alakouluikäiselle (7-12 v) kirjoitettu, turvallista vesilläliikkumista opettava kirjasarja. Kirjojen kertomukset Vaahtopäistä opettaa tärkeitä vesilläliikkumisen taitoja ja innostaa lapset vesille turvallisesti.

Vilskettä Vesillä -kirjat innostavat lapsia tutustumaan ja nauttimaan vesillä liikkumisesta turvallisesti ja monipuolisesti. Kirjat ohjaavat yhteisöllisyyteen sekä opettavat lapsia tarkkailemaan luontoa ja huolehtimaan ympäristöstä.

Jokaisessa kirjassa on kirkkonummelaisen säveltäjän Juhana Nevalaisen laulun sanat sekä nuotit, jota lapset laulavat yhdessä. Ensimmäisessä kirjassa lauletaan iltanuotiolla Räfsön optarit, kuulet laulun täätä:

Uskon näiden kirjojen innostavan lapsia liikkumaan enemmän luonnossa ja samalla tiedostamaan, miten monella tavalla rannoilla ja vesillä voi pitää turvallisesti hauskaa. Äitinä ja purjehdusohjaajana toivon kirjojeni myös ehkäisevän lasten vesionnettomuuksia ja siten helpottavan vanhempien huolta ja pelkoja, kirjailija Lissu Suursalmi perustelee.

Ensin opetellaan purjehtimaan

Kirjasarjaa julkaistaan sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Vilskettä Vesillä -kirjasarjan ensimmäinen hauska opetuskirja on Vaahtopäät Purjehdusleirillä / Våghalsarna på Seglingsläger (2017, Bavion Books

Kirjat ovat myynnissä kirjakaupoissa, satamissa ja venekerhoilla sekä lainattavissa kirjastoista. Kirjoja käytetään purjehduksen alkeiskursseilla opetuksen tukena ja alakouluissa lukukirjoina.

Tämä kirja on vasta alkua…

Seuraavat Vilskettä Vesillä -kirjat julkaistaan syksyllä 2020.