AALLOILLE FINLAND

Hauskoja tietopelejä ja tarinoita turvalliseen vesillä liikkumiseen

Lorukirjat

Vesiloruja – Vattenramsor

Vesiloruja – Vattenramsor opettaa alle kouluikäisille ja ekaluokkalaisille (1-7 v.) tärkeitä asioita vedestä. Kirjan etu- ja takatapeteissa on kirjan sivuilla vilahtelevien tutuimpien merimerkkien selitykset. Nämä järvillä, joissa ja merellä turvallista liikkumista ohjaavat merkit tulisi jokaisen meistä oppia tuntemaan, ihan pienestä pitäen.

Kaksikielisyys monipuolistaa kirjan käyttömahdollisuuksia ja tukee lapsen kielellistä kehitystä etenkin kaksikielisissä perheissä, kielikylpykerhoissa ja päiväkodeissa. Kirjaa voi lukea myös kieltä eri lukukerroilla vaihdellen.

Vesiloruja – Vattenramsor kirjaa voi lukea vauhdikkaasti kaikki 12 aukeamaa kerralla lukien tai kuhunkin aukeamaan huolella pysähtyen.

Loruttelin tämän perusasioita vedestä ja sen eri olomuodoista tarinoivan kirjan, kun minulta pyydettiin kirjaa pienemmille lapsille. Nämä opetuslorut ovat mukaansatempaavia ja lapsen on helppoa oppia ne ulkoa. Kirjan tärkeät opetusaiheet koottiin yhteistyössä varhaiskasvatuksen ammattilaisen, Susanne Smedsin kanssa. Hän vastasi myös kirjan kahden ensimmäisen painoksen ruotsinkielen käännöksistä. Lukijan vinkit jokaisella aukeamalla antavat lukijalle ideoita, miten käsitellä ja leikkiä lapsen kanssa kunkin aiheen ympärillä, kirjailija Lissu Suursalmi kertoo.

Monipuolisesti hyödynnettävissä oleva ja aktivoiva kirja

Tämä kirja opettaa niitä tärkeitä asioita, joita jokaisen lapsen tulee osata ennen kouluikää. Kirjat soveltuvat hyvin ilta- ja taukolukemistoksi jokaiseen kotiin, mökille ja veneisiin.

Lumi veden yhtenä olomuotona innostaa lapset leikkimään. Vesiloruja – Vattenramsor -kirjat soveltuvat vesiteeman monipuoliseen käsittelyyn päiväkotiin ja esikouluun.

Tätä kirjaa käytetään ensimmäisillä luokilla aamujen avauksissa, lukemalla yhden aukeaman ja käsitellen sen aiheita koulupäivän aikana oppilaiden kanssa. Kirjan jokaisesta 12 vesiaiheesta voi askarrella, piirtää ja tehdä tutkimuksia.

Osta kirja tästä