Bokserien

bök

DEN FÖRSTA BOKEN I BOKSERIEN STÅHEJ PÅ SJÖN!

Våghalsarna på seglingsläger är en fängslande och rolig berättelse om sex kompisars oförglömliga lägervecka. Boken presenterar grunderna i Optimistjollesegling och lägerliv för läsaren med lekfulla och åskådliga illustrationer. Boken introducerar läsaren i sporten och inspirerar till att pröva på segling.

Om barnen skulle läsa boken innan de kom på en grundkurs i segling, fick de mycket mera ut av kursen.” – Författare och seglingsinstruktör Lissu Suursalmi

Oliver som vågar sig med på seglingslägret får nya vänner: lilla Saaga, ordentliga och noggranna Nuppu, Mikko som har god aptit, den rara Luna som är med på allt och Leo som vill bli ingenjör när han blir stor. De bildar Våghalsarna som lär sig grunderna i segling instruerade av Sisu och Marianne samtidigt, som de njuter av lägeröns djur och natur samt lägerkompisarna.

Sjung Räfsö optarna-låten i boken med Våghalsarna:

Den här unika hobbyboken presenterar med ett nytt grepp den utmanande seglingsterminologin och -begreppen för läsaren. Boken belyser också seglingens mångsidighet. Boken är gjort för att minska det elitistiska ryktet segling har och den vill väcka barnen till att ta hand om varandra och naturen. I bokens berättelser behandlas på ett naturligt sätt även de rädslor och den tolerans som barnen känner.

Berättelsen lämpar sig utmärkt som ett verk som ökar alla barns allmänbildning inom segling.” – Illustrationer och ombrytning Pekka Rahkonen

Boken rekommenderas åt barn i lågstadieåldern som älskar roliga berättelser och underhållande illustrationer. Boken kan gott användas, såväl av sjöbjörnar som av landkrabbor, som reselektyr på segelbåten, stugan och stranden. Boken lämpar sig dessutom som läromedel som ökar kunskap i segling och rekommenderas som läsning på lågstadiet.

Våghalsarna på seglingsläger består av 64 sidor och är riktad till 7–12-åringar. Våghalsarna på seglingsläger är den första boken i serien. Boken är gjord i samarbete med Segling och Båtsport i Finland rf enligt föreningens undervisningsmodell.

Nationellt läseboksprojekt

Läseboksprojekt 2021-2024 är ett socialt ansvarsfullt utbildningsprojekt som inspirerar barn att läsa. Detta kommer att göra det möjligt för alla barn att lära sig rent vatten och vattenansvar lika i grundskolan, med böcker kryddade med inspirerande videor och Aalloille-kortspel.

Ett finansieringsprojekt pågår för närvarande med socialt ansvariga partners för att donera tre lådor med Ståhej på Sjön -läroböcker (2021-2024) till var 1 500 grundskola. Vårt mål är att ge skolor nya verktyg för att lära barn hur man navigerar och räddar säkert (Läroplan16). Fråga mer >>