Bok 1

Boken Våghalsarna på seglingsläger – Ståhej på sjön 1
Den första boken i serien Ståhej på Sjön är Våghalsarna på Seglingsläger. En unik bok som med en rolig berättelse och med roliga illustrationer presenterar optimistjollesegling och lägerliv riktad till barn i lågstadieåldern (7–12 åringar) för såväl landkrabbor som vattenmonster. Boken är tillgänglig både på svenska och på finska. 

Boken är lämpad som en läsebok i båtar och hem samt som bok till skolor och seglingskurser.

VÅGHALSARNA INSPIRERAR BARNEN TILL SJÖSS


Våghalsarna på seglingsläger lär ut seglingens grunder genom en rolig och verklighetstrogen berättelse som hjälper barn att minnas. Boken skingrar de fördomar som finns om segling och inspirerar till att fara ut på sjön.


I den skojiga boken Våghalsarna på seglingsläger träffar sex barn i lågstadieåldern varandra på ett seglingsläger. Tillsammans bekantar de sig med lägerlivet samt lär sig grunderna i segling. På lägret lär de sig att ta hand om sig själva, att ta hänsyn till varandra och att hantera sina egna känslor tillsammans med sina trygga instruktörer Sisu och Marianne. Berättelsen berättas ur barnens synvinkel.

Våghalsarna på seglingsläger är en ny, rolig barnbok om ett mångsidigt seglingsläger. Bokens inspirerande berättelse om sex Våghalsar lär barnen grunderna i segling lekande lätt.

Den lockar landkrabbor till sjöss och hjälper jolleseglare repetera grunderna i segling.

QR-koda för instruktionsfilmer i boken.