Vattenramsor

Den nya VATTENRAMSOR (2020) är en glad, färgglatt och åskådligt illustrerad bok med ramsor om vatten och vattnets olika former för barn under 7 år. Läsarens tips på varje uppslag erbjuder ideér i utnyttjande av bokens undervisning, i vattensäkerhet och till gemensamma lekar tillsammans med barnet.

Barn älskar berättelser och ramsor. Vattnet intresserar och uppmuntrar barn till lek. Bekanta barnet redan från liten med vatten, mångsidigt och tryggt. Övervaka alltid barn vid vattnet, bryggan, stranden, vattenlekarna, simning och till sjöss. Undersök tillsammans bokens bilder, lär barnet hur man kan leka i och med vatten.

I boken åskådliggör Sonja och Oliver vattnets olika former, vattnets fördelar och roliga möjligheter att röra sig på vattnet i barnets vardag under olika årstider. På bokens sidor stojar Vilskettä Vesillä – Ståhej på Sjön -böckernas bekanta maskot, den roliga måsen.

Med boken kan man bekanta barnet med båda inhemska språken, finska och svenska. Boken kan läsas i sin helhet genom att smidigt rimma sida för sida eller genom att noggrant bekanta sig med ett ämne i taget. Bekanta er med Läsarens tips och använd inlärnings och lek-idéerna fritt.

Den här boken inspirerar barn att rimma, leka, gå på utflykt, åka båt, segla, simma, dyka, fiska, åka skidor och skridskor, använda flytväst, räkna, tvätta sig, känna igen färger, veckodagar och årstider. 

Ståhej på Sjön™ -böckerna bekantar barnen med vatten, vattenlekar och skojiga vattenhobbyn. Böckerna lär barn att röra sig tryggt till sjöss.

Storleken på denna inbundna bok är 24 s, 17,5 x 17,5 cm.