Iloa aalloille!

Tietopelejä ja tarinoita turvalliseen vesillä liikkumiseen

Vaahtopäät Purjehdusleirillä – Vilskettä Vesillä 1

Kuusi lasta tutustuu toisiinsa purjehdusleirillä ja muodostaa Vaahtopäät -alkeisryhmän. Yhdessä ohjaajiensa Mariannen ja Sisun opastamina lapset oppivat purjehtimaan Optimistijollalla.

Kirja opettaa mieleenpainuvalla tarinalla maakravuille Optimistijollalla purjehtimisen perusteet ja tukee purjehtimaan opettelevan lapsen oppimista. Tämä purjehtimista, lasten ajatuksia, luontoon tutustumista, yhdessä touhuamista ja mukavaa leirielämää esittelevä kirja on kohdennettu alakouluikäisille 6-12 -vuotiaille maakravuille sekä vesipedoille.

Kirjan lopussa on sanasto kaikista uusista, jollapurjehdukseen liittyvistä termeistä. Kirja soveltuu lukukirjaksi matkaveneisiin, mökeille ja kotiin, sekä opettavaksi lukukirjaksi kouluun. Purjehduksen alkeiskurssilla kirja tukee tukee ohjaajan opettamista, helpottaa oppimista ja uusien asioiden muistamista.

Kirja on saatavilla suomen- ja ruotsinkielisenä Vaahtopäät Purjehdusleirillä ja Våghalsarna på Seglingsläger  (64 s. Bavion Books, 2017)

KIRJA OPASTAA LAPSIA VESILLE TURVALLISESTI

Vaahtopäät  Purjehdusleirillä opettaa mieleenpainuvalla tavalla, hauskalla ja todenmukaisella tarinalla purjehduksen perusteet. Kirja hälventää lajin harrastamiseen kohdistuvia ennakkoluuloja ja innostaa turvallisesti vesille.

Hauskassa Vaahtopäät Purjehdusleirillä -kirjassa kuusi alakouluikäistä lasta tutustuu toisiinsa purjehdusleirillä. Yhdessä he opettelevat leirielämää ja jollapurjehduksen alkeita. Leirillä lapset oppivat huolehtimaan itsestään, huomioimaan toisiaan ja käsittelemään omia tunteitaan turvallisten ohjaajien Sisun ja Mariannen kanssa. Tarina kuvataan lasten silmin. 

Kirjan jokaisella eri teemaisella aukeamalla seikkailee lokki, joka on Vilskettä Vesille -kirjasarjan maskotti. Lokki neuvoo lukijaa, kiinnittää huomion tärkeisiin asioihin, viisastelee, myötäilee lasten ajatuksia tai vain touhuaa omiaan.

Vaahtopäät Purjehdusleirillä on uusi, hauska lastenkirja monipuolisesta purjehdusleiristä. Kirjan innostava tarina kuudesta Vaahtopäästä opettaa lapsille purjehduksen alkeet kuin vahingossa. Se houkuttelee maakravut vesille ja auttaa jollapurjehtijoita kertaamaan lajin perusteita.