AALLOILLE FINLAND

Hauskoja tietopelejä ja tarinoita turvalliseen vesillä liikkumiseen

Veneilykirjat

Vilskettä Vesillä Vaahtopäät (Våghalsarna) -kirjat ovat turvallista vesilläliikkumista opettava tarinallinen kirjasarja alakouluikäisell (6-12 v). Kirjojen kertomukset kuudesta Vaahtopäästä opettaa tärkeitä vesilläliikkumisen taitoja ja innostaa lapset vesille turvallisesti. Tarinat jäävät lapsille hyvin mieleen.

Vilskettä Vesillä -kirjat innostavat lapsia tutustumaan ja nauttimaan vesillä liikkumisesta turvallisesti ja monipuolisesti. Kirjat ohjaavat yhteisöllisyyteen, innostavat leikkimään sekä opettavat lapsia tarkkailemaan luontoa ja huolehtimaan ympäristöstä.

Jokaisessa Vaahtopäistä kertovassa kirjassa on kirkkonummelaisen säveltäjän, Juhana Nevalaisen laulu, jota lapset laulavat yhdessä. Tätä voi kirjan lukija harjoitella yhdessä Vaahtopäiden kanssa. Ensimmäisessä kirjassa lauletaan iltanuotiolla Räfsön optarit, kuulet laulun täätä:

– Uskon näiden kirjojen innostavan lapsia liikkumaan enemmän luonnossa ja samalla tiedostamaan, miten monella tavalla rannoilla ja vesillä voi pitää turvallisesti hauskaa. Äitinä ja purjehdusohjaajana toivon kirjojeni myös ennaltaehkäisevän lasten onnettomuuksia vesillä ja siten helpottavan vanhempien huolta ja pelkoja, kirjailija Lissu Suursalmi perustelee.

Ensin opetellaan purjehtimaan

Vilskettä Vesillä -kirjasarjaa julkaistaan sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Kirjasarjan ensimmäinen hauska opetuskirja on Vaahtopäät Purjehdusleirillä / Våghalsarna på Seglingsläger (Bavion Books, 2017) 

Vaahtopäät Purjehdusleirillä

Kirjat ovat myynnissä kirjakaupoissa, satamissa ja venekerhoilla sekä lainattavissa kirjastoista. Kirjoja käytetään purjehduksen alkeiskursseilla opetuksen tukena ja alakouluissa lukukirjoina.