Iloa aalloille!

Tietopelejä ja tarinoita turvalliseen vesillä liikkumiseen
Ett kompakt kunskapsspelspaket för alla som rör sig på vattnet!

Ett kompakt kunskapsspelspaket för alla som rör sig på vattnet!

Båtsäsongen 2022 är här och det är dags att sjösätta de nya, lärorika och underhållande AALLOILLE 1234 -kunskapsspelen. Liksom tidigare år styr igen många båtförare, både de som redan idkat båtliv i viss mån och ett stort antal nya skeppare med manskap, sin färd ut till sjöss. Aalloille Finland Oy, som tilldelats priset Årets Båtlivsgärning 2021 för Ståhej på sjön -läsebokprojekt, erbjuder med sina nya spel både tidsfördriv och värdefull kunskap beträffande säkerheten på vattnet.

AALLOILLE 1234 -kunskapsspelspaketet med 110 kort hör till samma spelfamilj och kompletterar varandra:

  1. ORDFRÅGESPORT, ett bildförklaringsspel om båttillbehör och -instrument.
  2. FRÅGESPORT, ett omfattande kunskapsspel om tryggt båtliv.
  3. NAVIGATIONSSPEL, ett kompakt fråge- och bildspel om att röra sig på vattnet.
  4. VÄDERSPEL, ett intressant fråge- och bildspel om väderlek för sjöfarare.

Alla kan lära sig något nytt av Aalloille-kunskapsspelen, allt från nybörjare och stugfolk till idkare av fritidsbåtliv och aktiva utövare av vattensporter. Tack vare de flexibla spelreglerna kan också besättningens yngsta matroser spela tillsammans med mera avancerade spelare. Spelen kan spelas på både svenska och finska, Ordfrågesport dessutom på engelska och tyska.

Spelen är utarbetade tillsammans med professionella experter som utbildare i segling och båtliv och  bl.a. metereologerna Petri Takala och Martin Gahmberg och Finlands Navigationsförbund rf. 

  • Aalloille Navigationsspel kommer att bli ett utmärkt tillägg till vårt kurs- och produkturval. Vi visste genast att vårt samarbete skulle leda till ett högklassiskt slutresultat, då Aalloille Ordsfrågesport och Frågesport redan var bekanta från i fjol, berättar verksamhetsledare Carina Vaenerberg, Finlands Navigationsförbund rf.
  •   Man lär sig viktiga båtärenden lättare och snabbare genom att spela än genom att plugga. Det här är ett bra, nytt sätt att få fram viktig information, konstaterar Jarkko Pajusalo, versamhetsledare Finnboat. Produktionen understöds också av Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf.

Spelen är planerade att kunna användas i många år också i ovanligt krävande förhållanden. Därför lämpar de sig utmärkt t.ex i föreningsverksamhet, i hemförhållanden, i båten, på stranden, på picknick eller varför inte i bilens baksäte på väg till stugan. Spelen kan redan nu förbeställas på nätet, och kommer i försäljning i juni bl.a . i Akademiska Bokhandeln, sjömuseer, hamnar och i väl utrustade butiker av båttillbehör.

Alla finländare har rätt till en trygg vistelse på sjön. Genom att spela AALLOILLE 1234-kunskapsspel har var och en möjlighet att bli allt skickligare på att röra sig på vattnet.

Tilläggsuppgifter och bilder:         Tilluppgifter av Navigationsspel:
Aalloille Finland Oy                           Finlands Navigationsförbund rf
Lissu Suursalmi                                 Carina Vaenerberg
050 563 8372                                  050 750 2503                                                        
lissu@aalloille.fi                                carina.vaenerberg@suomennavigaatioliitto.com