Iloa aalloille!

Tietopelejä ja tarinoita turvalliseen vesillä liikkumiseen
Vuoden Veneilyteko 2021 – Vilskettä vesillä -hanke

Vuoden Veneilyteko 2021 – Vilskettä vesillä -hanke

Veneilytoimittajat ry – Båtjournalist rf on valinnut Vuoden Veneilyteko -palkinnon saajaksi Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahankkeen, joka tuottaa opetusmateriaalia alakoulujen käyttöön. Palkinto luovutetaan Aalloille Finland Oy:n kirjailijalle ja toimitusjohtajalle Lissu Suursalmelle

Turvalliseen vesillä liikkumiseen innostavan kirjasarjan ensimmäinen osa valmistui vuonna 2017. Kirjailija Suursalmen tavoitteena on innostaa lapsia harrastamaan vesiurheilua ja tuplata purjehtivien lapsien määrää tulevina vuosina. 

– Kun lapset lukevat tämän havainnollisesti kuvitetun tarinakirjan ennen purjehduskurssia, he oppivat nopeammin ja kokevat enemmän onnistumisia. Lapsia on huomattavasti helpompaa ja hauskempaa opettaa, kun he jo tuntevat purjehduksen termistöä ja tietävät mitä alkeiskurssilla opetellaan, kertoi Suursalmi vuonna 2018 kirjan julkistamistilaisuudessa.

Suomi on tuhansien järvien maa, mutta Suomen kouluissa ei opeteta vesillä liikkumista. Tähän epäkohtaan kirjailija Suursalmi on halunnut vaikuttaa luokkalukukirjahankkeen avulla, jossa alakouluille lahjoitetaan Vilskettä vesillä -opetuskirjoja yhteiskunnallisten kumppaneiden rahoittamana. 

– Koulu on paras reitti tutustuttaa lapset turvalliseen vesillä liikkumiseen. Ensin tutustutaan kirjaan videoiden ja leikkien avulla vesiympäristötunnilla, lauletaan kirjassa olevia lauluja musiikintunnilla ja liikunnantunnilla tutustutaan veneilyyn. Eri ihmisillä aistikanavat ovat eri tavalla painottuneet, joten käyttämällä sekä visuaalista, auditiivista että kinesteettistä opetustapaa oppiminen tehostuu.

Kirjan purjehdusopetus perustuu Suomen Purjehdus ja Veneily ry -kattojärjestön viralliseen purjehduksen opetusmalliin. Tästä syystä kirja soveltuu erinomaisesti purjehduskurssien innostavaksi oppimateriaaliksi. Kirja helpottaa lasta oppimaan nopeammin ja vaivattomammin. Kirjasarjan lisäksi hankkeeseen on luotu muitakin opetusta tukevia materiaaleja, kuten veneilyaiheisia pelejä sekä alle kouluikäisille tarkoitettuja lorukirjoja. Kirjojen uusimmat painokset sisältävät digitekniikka, joissa QR-koodien avulla voidaan katsoa kirjassa kirjoitettu opetustilanne tai laulaa videon avulla.  

Palkinnon tärkein peruste on Lissu Suursalmen uurastus lasten veneilyopetuksen hyväksi. Väsymättömän kampanjoinnin myötä veneilyseurat ja alan yritykset ovat ottaneet asian omakseen ja yhdessä sponsoroineet opetuksen oheistuotteita Iloa Aalloille -paketteja lähikouluihinsa. Paketin on hyväksynyt jo 13 kuntaa ja kaupunkia sekä lukuisia yksityiskouluja. Suomen- ja ruotsinkielinen Iloa Aalloille -paketti on tällä hetkellä käytössä yli 200 alakoulussa. 

– Tämä on minun henkilökohtaisen unelmani täyttymys. Olen todella kiitollinen saamastani huomiosta ja kiitän lämpimästi kaikki tahoja, jotka ovat olleet mukana tässä hankkeessa, iloitsee Lissu Suursalmi saatuaan tiedon tunnustuksesta.

Linkki Veneilytoimittajat ry tiedotteeseen
Yrityssivut http://aalloille.fi/ 

Lisätietoja: Lissu Suursalmi, toimitusjohtaja, Aalloille Finland, +358 50 563 8372, lissu(at)aalloille.fi